Tuhlareille säästövinkkejä (varo pikalainaa)

1. Palauta vaatteet ehjänä takaisin. Jos et pysty vaihtamaan kallista makuasi Dolce&Gabbanasta henkkamaukkaan, osta jokin kiva vaate, pidä sitä päivän, pari ja käy palauttamassa takaisin kauppaan. Pidä huoli että vaate pysyy puhtaana ja yritä piilottaa hintalappu, niin et näytä ihan tyhmältä.

2. Käy ostoksilla alennuksien aikaan. Alennuksista saatat saada lempparimerkkejäsi halvemmalla. Useimmiten kuitenkin tulee ostettua kaikkea muuta kuin aletuotteita, joten tässä piilee oma vaaransa. Mutta aina kannattaa yrittää.

3. Mene shoppailemaan Nykiin. Ota mukaan tyhjä matkalaukku ja osta se täyteen merkkituotteita. Ykkösmestoja shoppailunn Century 21, Bloomingdale’s ja Barneys. Century 21 löydät aina vähintään 40 % alennuksella vaatteita Björn Borgista Helmut Langiin. Halpoja lentoja Nykiin esimerkiksi Vertaa.fi.

4. Matkusta halpoihin maihin. Jos tykkäät reissata paljon, kannattaa suunnata esimerkiksi Aasiaan tai Etelä-Amerikkaan. Lentoja löytää hieman etukäteen tutkimalla uskomattoman halvalla ja päästyäsi kohteeseen mikään ei juuri maksa mitään. Voit selvitä jopa alle 10 euron päiväbudjetilla, jos todella haluat venyttää senttiä. Pikavippivertailu auttaa löytämään edullisimman lainan jos päätät elää hölmösti lainarahalla matkallasi. Löydät halvat hotellit, tarjoukset ja alennuskoodit Hotels.com hotellivertailusta.

5. Unohda pullovesi ja kahvilat. Jos haluat kulkea coolisti vesipullo kädessä, täytä vesipullo kotona. Sama pätee kahviin. Hanki pieni termarimuki, johon voit kaataa kahvia ja napata mukaan. Pullotettu vesi ja kahviloiden kahvit ovat kalliita.

6. Estä nettishoppailu. Estä itseltäsi pääsy tietyille rahanmenosivustoille, kuten nettikaupat, rahapelisivut, uhkapelisivut ja pikavippisivut. Mahdollista pääsy vain sähköpostiin ja Facebookkiin 🙂

7. Älä sorru turhiin vakuutuksiin. Jotkut vakuutukset saattavat olla ihan hyödyllisiä ja antavat “turvaa” mutta suurin osa maksaa niitäkin aivan turhaa. Turhia vakuutuksia ovat esimerkiksi vuokra-auton vakuutus, tapaturmavakuutus tai arvotavaravakuutus.

8. Tee markkinointikielto. Kiellä kaikki mainokset, jotka tulevat puhelimeen, meiliin tai postiluukusta. Parhaiten paperisista mainoksista pääset eroon, kun laitat postiluukkuun “ei mainoksia” lapun. Tässä neuvot suoramarkkinoinnin kieltoon, niin vältyt suuremmilta shoppailuhoukutuksilta.

9. Älä katso TV-Shop mainoksia. TV-Shopin mainokset koukuttavat ja muutaman kymmenen minuutin mittaisen mainoksen aikana olet aivopesty ostamaan sillä hetkellä täysin välttämättömältä kuulostavan aromipesän tai laihdutusvyön. Vältä etenkin tätä ostospaikkaa ja myös täällä shoppailu riistäytyy käsistä.

10. Tee ruokaostokset Lidlissä. Lidlin ostokset nyt vaan tulevat edullisemmaksi. Jos et kehtaa kulkea Lidlin muovikassi kädessä, hanki kankainen ostoskassi. Säästät myös siinä muovipussin hinnan 19 senttiä.

11. Älä ota pikavippiä. Pikavippi saattaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta rahapulan iskiessä, mutta totuus on että pikalainoissa on aina korkeammat kulut kuin muissa lainoissa. Lainaa mieluummin vaikka äidiltä tai kaverilta ilman korkoja, mutta älä sorru vippiin.

Related Posts