Säästä verkossa1. Unohda rahapussisi “vahingossa” kotiin kun lähdet kaupungille kaverin kanssa kahville. On tietenkin noloa valehdella kavereille ja et voi tietenkään tehdä samaa juttua enää samalla kaverille uudestaan. Mutta saatat tällä tavalla saada kahvit tai pienen lounaan ilmaiseksi. Ei ihmiset yleensä muutaman euron perään ala myöhemmin kyselemään.

2. Ota vessapaperirulla tai kasa käsipyyhepapereita mukaan töistä, kahvilasta, ravintolasta tai liikuntakeskuksesta ja runttaa ne laukkusi pohjalle.

3. Säästät sähköä kun istut pimeässä ja sammutat kaikki virrat sähkölaitteista joita et tarvitse sillä hetkellä.

4. Lue lehdet tai kirjat kirjastossa, kassajonossa tai kirjakaupassa. Voit tehdä useamman vierailun kirjakauppaan jos jokin kirja jää kesken.Toimii parhaiten silloin jos sinun tarvitsee vain silmäillä jotain kirjaa, esim. tietokirjat.

5. Anna lahjaksi jotain omatekemää. Voit ilahduttaa toista omatekoisella ruoalla (jolloin myös itse saat syödä) tai sitten annat jotain täysin ilmaista. Lupaat siivota päivänsankarin asunnon, pestä ikkunat tai antaa hieronnan.

6. Mene vanhemmille syömään. Saat ilmaisen ruuan ja vanhemmat ovat tyytyväisiä kun näkevät sinua

7. Kierrä erilaisia kutsuvierastilaisuuksia, joissa on tarjolla juotavaa ja pientä purtavaa

8. Hoida mahdollisimman paljon asioita työajalla. Lataa kännykkäsi ja maksa laskut netissä niin säästät rahaa. Jos sinun on tulostettava jotain, tulsota työpaikalla. Töissä voit lukea myös päivän lehdet ja käydä suihkussa. Kynät, paperit, kansiot, tussit, post-it laput ynnä muut toimistotarvikkeet saat helposti “lainattua” työpaikalta.

9. Jos sinulla on tulossa juhlat, mutta ei mitään päällepantavaa, lainaa vaatteita samankokoiselta kaveriltasi

10. Jos julkinen vessa maksaa, nuoku hetki oven takana ja odota että joku toinen tulee ulos tai menee sisään.

Related Posts